Magnum

  • Magnum är en brittisk musikgrupp bestående av sångaren Bob Catley (som tillsammans med Tony Clarkin är den ende kvarvarande originalmedlemmen). Bandmedlemmar idag är Harry James (trummor), Mark Stanway (klaviatur), Tony Clarkin (gitarr), Al Barrow (bas) och Bob Catley (sång). Tony Clarkin har från första skivan skrivit bandets musik. Magnum är ett dynamiskt liveband med den karismatiske sångaren, Bob Catley i fronten. Magnum spelar melodisk, hård rock med symfoniska och pompösa inslag. Bandet har spelat i Sverige vid ett flertal tillfällen. Senaste besöket i Sverige skedde i april 2014 då de spelade i Göteborg, Borlänge och Sandviken som en del av turnén.

    Diskografi

    • Kingdom of Madness (1978)
    • Magnum II (1979)
    • Chase The Dragon (1982)
    • The Eleventh Hour (1983)
    • On A Storyteller's Night (1985)
    • Vigilante (1986)
    • Wings Of Heaven (1988)
    • Goodnight L.A. (1990)
    • Sleepwalking (1992)
    • Rock Art (1994)
    • Breath Of Life (2002)
    • Brand New Morning (2004)
    • Princess Alice And The Broken Arrow (2006)
    • Into The Valley of The Moonking (2009)
    • The Visitation (2011)
    • On the 13th day (2012)
    • Escape from the Shadow Garden (2014)
    • Marauder (1980)
    • Invasion Live (1989)
    • The Spirit (1991)
    • Keeping The Nite Light Burning (1993)
    • Stronghold (1996)
    • The Last Dance (1996)
    • Dance of Wonder (2000)
    • The River Sessions (2005)
    • Wings of Heaven Live (2008)
    • Anthology (1986)
    • Mirador (1987)
    • Foundation (1990)
    • Archive (1993)
    • Chapter & Verse (1993)
    • Road to Paradise (1998)
    • Long Days, Black Nights (2002)
    • The Gathering (2010)
    • Evolution (2011)

    Singlar/EP (topp 100 på UK Singles Chart)

    • Magnum Live (EP) (1980) (#47)
    • Just Like An Arrow (1985) (#83)
    • Lonely Night (1986) (#70)
    • Midnight (You Won't Be Sleeping) (1986) (#91)
    • When The World Comes Down (1987) (#96)
    • Days Of No Trust (1988) (#32)
    • Start Talking Love (1988) (#22)
    • It Must Have Been Love (1988) (#33)
    • Rockin' Chair (1990) (#27)
    • Heartbroke And Busted (1990) (#49)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.