Marlène Jobert

  • Marlène Jobert, född 4 november 1940 i Alger, Algeriet, är en fransk skådespelerska och barnboksförfattare.

    Jobert är mor till skådespelerskan Eva Green och Joy Green (tvillingar födda 5 juli 1980 i Paris, Frankrike), vars far är svenske Walter Green. Hennes svägerska är skådespelerskan Marika Green.

    Filmografi (urval)

    • 1966 Maskulinum - femininum
    • 1967 Tjuven
    • 1969 Le Passager de la pluie (Rain)
    • 1970 Polisen söker mordvittne
    • 1971 Spion på kroken
    • 1971 Äventyraren
    • 1971 Flykten genom öknen
    • 1971 10 dagars under
    • 1974 En underbar skurk
    • 1974 Farlig vetskap
    • 1984 Souvenirs souvenirs
    • 1998 Les marmottes (TV-serie)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.