The Hellacopters

  • The Hellacopters var ett svenskt rockband som var aktivt mellan 1994 och 2008.

    Historik

    Bandet bildades 1994 av Entombed-trummisen Nicke Andersson (sång och gitarr), Dregen (gitarr), Kenny Håkansson (bas) och Robert Eriksson (trummor). Dregen och Eriksson hade tidigare arbetat som roddare under Entombeds turnéer och Håkansson var en av Anderssons barndomsvänner. Bandet släppte sitt debutalbum Supershitty to the Max! 1996. Strax innan bandet var förband till Kiss rekryterades Anders Lindström för att spela keyboard. 1998 släppte bandet Payin' the Dues, under turnén som följde släppet valde Dregen att lämna bandet för att fokusera fullt ut på Backyard Babies. Som ersättare kallades först Danne Andersson och sedan Mattias Hellberg in för att fullfölja bandets turné. Lindström och Helberg ersatte Dregen under inspelningen av Grande Rock innan Robert Dahlqvist till slut kom att ersätta Dregen permanent. Med den nya sättningen av bandet släpptes tre framgångsrika album med originalmaterial och ett cover-album innan bandets splittring 2008.

    Medlemmar

    • Nicke Andersson - Sång, gitarr, piano
    • Robert Eriksson - Trummor, sång
    • Kenny Håkansson - Bas
    • Robert Dahlqvist - Gitarr, sång
    • Anders Lindström - Klaviatur, gitarr, sång, tamburin

    • Dregen - Gitarr, sång, tamburin
    • Danne Andersson - Gitarr
    • Mattias Hellberg - Gitarr, sång

    Diskografi

    • 1996 - Supershitty to the Max!
    • 1997 - Payin' the Dues
    • 1999 - Grande Rock
    • 2000 - High Visibility
    • 2002 - By the Grace of God
    • 2005 - Rock & Roll Is Dead
    • 2008 - Head Off
    • 2002 - Cream of the Crap! Vol. 1
    • 2004 - Cream of the Crap! Vol. 2
    • 2006 - Air Raid Serenades
    • 1998 - Disappointment Blues
    • 1999 - Doggone Your Bad-Luck Soul
    • 2004 - Strikes Like Lightning
    • 1997 - Respect the Rock (med Gluecifer)
    • 1999 - Respect the Rock America (med Gluecifer)
    • 2001 - White Trash Soul! (med Flaming Sideburns)
    • 1995 - Killing Allan
    • 1995 - 1995
    • 1996 - Now
    • 1996 - (Gotta Get Some Action) NOW!
    • 1996 - Misanthropic High
    • 1997 - Riot on the Rocks
    • 1997 - Soulseller
    • 1998 - City Slang
    • 1998 - Like No Other Man
    • 1998 - Looking at Me
    • 1998 - Hey!
    • 1999 - Dirty Women
    • 1999 - Twist Action
    • 1999 - Down Right Blue
    • 1999 - The Devil Stole the Beat From the Lord
    • 1999 - Move Right Out of Here
    • 1999 - Scott Morgan & The Hellacopters
    • 2000 - It's Not a Long Way Down
    • 2000 - Toys and Flavors
    • 2000 - Hopeless Case of a Kid in Denial
    • 2001 - No Song Unheard
    • 2001 - Geekstreak
    • 2002 - Carry Me Home
    • 2002 - By the Grace of God
    • 2005 - Everything's on TV
    • 2005 - I'm in the Band
    • 2006 - Bring It On Home
    • 2007 - The Same Lame Story
    • 2008 - In The Sign Of The Octopus
    • 2008 - Darling Darling
    • 1997 - Electric Frankenstein vs. The Hellacopters (med Electric Frankenstein)
    • 1998 - Rock & Roll Jihad (med The Nitwitz)
    • 1999 - New Bomb Turks / The Hellacopters (med New Bomb Turks)
    • 1999 - The Hellacopters / Powder Monkeys (med Powder Monkeys)
    • 1999 - Check This Action (med Powder Monkeys)
    • 1999 - Qudracopters / Hellajets (med Quadrajets)
    • 1999 - Blå Tåget / The Hellacopters (med Blå Tåget)
    • 1999 - Gearhead Magazine #10 (med Rocket from the Crypt)
    • 2001 - The Hellacopters / Adam West (med Adam West)
    • 2003 - Pack of Lies (med The Nomads)
    • 2003 - The Hellacopters / Weaselface (med * Weaselface )
    • 2004 - The Hellacopters / Adam West (med Adam West)
    • 2005 - The Hellacopters / The Doits (med The Doits)
    • 2003 - Goodnight Cleveland

    Relaterade artister

    • Backyard Babies
    • Entombed
    • The Solution
    • Nihilist
    • The Hydromatics
    • Supershit 666
    • Blå Tåget
    • Thunder Express
    • Nick Royale Gang
    • The Diamond Dogs
    • Kurt-Sunes med Helveteshundarna
    • Urrke T & The Midlife Crisis
    • Stefan Sundström
    • Death Breath
    • Weaselface
    • The Nomads

    Källor

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.