Suzanne Vega

  • Suzanne Nadine Vega, född 11 juli 1959 i Santa Monica, Kalifornien, är en amerikansk sångerska. Hon flyttade som tvååring med sin mor och styvfar till New York där hon växte upp i områdena Spanish Harlem och Upper West Side. Hon hade ett par hitlåtar, "Tom's Diner" och "Luka", under 1980-talet.

    Diskografi

    Album

    • Suzanne Vega, 1985 - UK #11, US #91, AUS #23
    • Solitude Standing, 1987 - UK #2, US #11, AUS #7
    • Days of Open Hand, 1990 - UK #7, US #50
    • 99.9F°, 1992 - UK #20, US #86
    • Nine Objects of Desire, 1996 - UK #43, US #92
    • Tried & True: The Best of Suzanne Vega, 1998 - UK #46, AUS #96
    • Songs in Red and Gray, 2001 - US #178
    • Retrospective: The Best of Suzanne Vega, 2003 - UK #27
    • Beauty & Crime, 2007
    • Close-Up Vol. 1, Love Songs, 2010 (akustiska nyinspelningar av tidigare utgivna låtar)
    • Close-Up Vol. 2, People & Places, 2010 (akustiska nyinspelningar av tidigare utgivna låtar plus 1 ny)
    • Close-Up Vol. 3, States of Being, 2011 (akustiska nyinspelningar av tidigare utgivna låtar plus 1 ny)
    • Close-Up Vol. 4, Songs of Family, 2012 (akustiska nyinspelningar av tidigare utgivna låtar plus 3 nya)
    • Tales From the Realm of the Queen of Pentacles, 2014 - UK #37

    Singlar

    • "Marlene On The Wall", 1985 - UK #83
    • "Small Blue Thing", 1985 - UK #66
    • "Knight Moves", 1985
    • "Marlene On The Wall" second release, 1986 - UK #21, AUS #39
    • "Left Of Centre", 1986 - UK #32, AUS #35
    • "Gypsy", 1986 - UK #77
    • "Luka", 1987 - UK #23, US #3, AUS #21
    • "Tom's Diner", 1987 - UK #58
    • "Solitude Standing", 1987 - UK #79, US #94, AUS #91
    • "Book Of Dreams", 1990 - UK #66
    • "Tired of Sleeping", 1990
    • "Men in a War", 1990
    • "Tom's Diner (DNA remix)", 1990 - UK #2, US #5, AUS #8
    • "Rusted Pipe (DNA remixes)", promotional, 1991
    • "In Liverpool", 1992 - UK #52
    • "99.9F°", 1992 - UK #46
    • "Blood Makes Noise", 1992 - UK #60, AUS #61
    • "When Heroes Go Down", 1993 - UK #58
    • "The Long Voyages" with John Cale, 1995
    • "Caramel", 1996
    • "No Cheap Thrill", 1996 - UK #40
    • "Birth-day", promotional, 1997
    • "World before Columbus", 1997
    • "Headshots", promotional, 1997
    • "Book & a Cover", 1998
    • "Rosemary / Remember me", 1999
    • "Widow's Walk", promotional, 2001
    • "Last Year's Troubles", promotional, 2001
    • "Penitent", promotional, 2001
    • "(I'll never be) Your Maggie May", promotional, 2002

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Suzanne Vega.

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.