Hip Hop Police

Chamillionaire

  • Chamillionaire, egentligen Hakeem Seriki, född 29 november 1979 i Washington, D.C., är en amerikansk rappare från Houston, Texas. Han är mest känd som Chamillionaire (uttalas 'kamiljönär'), men har också andra smeknamn som; The Mixtape Messiah, King Koopa, Color Changin' Lizard, Chamillitary Mayne, Chamillitary General, Chamill och Chamillionator.

    Chamillionaire är medlem i The Color Changin' Click, som innehåller rappare som hans bror Rasaq, 50/50 Twin, Lew Hawk, Yung Ro och Paul Wall. Han vann 2006 en Grammy, för bästa rap-framträdandet av en duo eller grupp, för hans singel "Ridin'" tillsammans med Krayzie Bone.

    Diskografi

    Album

    • 2003 – Get Ya Mind Correct (med Paul Wall)
    • 2004 – Mixtape Messiah
    • 2005 – The Sound of Revenge
    • 2005 – Get Ya Mind Correct (med Paul Wall
    • 2006 – Man on Fire
    • 2006 – Mixtape Messiah 2
    • 2007 – Ultimate Victory
    • 2007 – Mixtape Messiah 3
    • 2008 – Mixtape Messiah 4
    • 2008 – Mixtape Messiah 5
    • 2009 – Mixtape Messiah 6
    • 2009 – Mixtape Messiah 7

    Singlar

    • 2005 – Turn It Up ft Lil Flip
    • 2006 – Ridin' (featuring Krayzie Bone)
    • 2006 – Grown & Sexy
    • 2007 – Hip-Hop Police (featuring Slick Rick)
    • 2007 – Won't Let You Down
    • 2009 – Good Morning

    Samarbeten

    • Ridin Dirty ft. Krayzie Bone
    • Ridin Overseas ft. Akon
    • Turn It Up ft. Lil Flip
    • No Criminal ft. Kelis
    • Stuck In The Ghetto ft. Tony Henry
    • That Girl ft. Frankie J & Mannie Fresh
    • Get Up ft. Ciara
    • 2007 - Hip Hop Police/ Evening News ft. Slick Rick
    • Get Dirty Ft. R.Kelly
    • King Kong Remix ft. Jibbs
    • Creepin Solo ft. Ludacris
    • Block Party Lisa Lopes ft. Lil Mama and Chamillionaire

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.