MTV PUSH: SZA

Amerikanska stjärnskottet SZA är vår PUSH-artist i september!

SZA, eller Solána Rowe som den amerikanska sångerskan egentligen heter, lyssnade på en rad olika musikstilar under uppväxten i New Jersey.

“Jag växte upp med massa John Coltrane, Satchmo, Miles Davis, Billy Holiday och Björk och som vuxen blev jag besatt av allt relaterat till Wu-Tang”, berättar SZA.

“Det jag alltid har beundrat är deras förmåga att måla scener med sina sound. När jag skriver låter jag ofta ett beat bestämma mitt humör och tankar, det är vad som bestämmer varje scen och design i låtarna, resten är sekundärt.”

Under 2013 skrev SZA skivkontrakt med Dawg Entertainment och blev därmed den första kvinnliga artisten signad till skivbolaget.

I juni 2017 släppte hon sitt kritikerrosade album Ctrl. Med sina tre hitsinglar Love Galore, Broken Clocks och Drew Barrymore har Ctrl hyllats som ett av årets mest unika album. SZA nominerades dessutom till Best New Artist på VMA 2017.

SZA har haft ett fullspäckat år hittills och det går bara spikrakt uppåt. Vi är så stolta att få presentera henne som månadens MTV PUSH.

Håll utkik på push.mtv.tv hela månaden för exklusiva klipp och intervjuer med SZA.

Måndag, 04. September 2017

Musicvideos