Mer Bilbo Baggins

Därför blir Hobbitserien en triologi

Peter Jackson bekräftade på facebook att alla rykten om en tredje Hobbit-film är sanna. Filmregissören kommer att lägga till en tredje del av sin redan två-delade “The Hobbit”-serie.

Jackson förklarade att det bara är i slutet av inspelningen som du äntligen får en chans att sitta ner och titta på filmen som du har gjort. När de tittade på de två första delarna var de verkligen nöjda med berättelsen, de var särskilt nöjda med karaktärernas styrka och skådespelarna som gav dom liv. Detta ledde till en enkel fråga: kan vi ta chansen att berätta mer av sagan och göra en tredje del? Svaret från filmskaparen blev ett kort och självsäkert “ja”.

“Vi vet hur mycket av sagan om Bilbo Baggins, Gandalf, Erebor, Necromancer och slaget vid Dol Guldur som skulle hänga kvar i luften om vi inte tar chansen” säger Jackson.

Den första delen av Hobbit-triologin “Hobbit: En Oväntad Resa” har premiär 14 december 2012. Den andra delen “Hobbit: Bort Och Hem igen” planeras till 13 december 2014, den tredje delen kommer förmodligen att visas sommaren 2014.

Tisdag, 31. Juli 2012