Oscarsgalan 2013 | Malik Bendjelloul

"Searching For Sugarman" var som en sann Askugesaga

Vi har pratat med många som har sett “Searching For Sugarman” och fascinerats av storyn. Det var precis vad skaparen Malik Bendjelloul också gjorde under den där resan ner till Sydafrika då han började prata med en man i en skivaffär som berättade om den amerikanske bortglömde musikern Sixto Diaz Rodriguez som blev superstjärna i Sydafrika och levde vidare långt efter sin död. Rodriguez spelade också en stor roll för de vita i det sydafrikanska apartheidmotståndet.

Vår svenske dokumentärfilmare Malik Bendjelloul har berättat för Sveriges Radio att han tyckte storyn var som en Askungesaga fast på riktigt och det kan vi verkligen hålla med om.

Skådespelaren Ben Affleck överlämnade Oscarstatyetten till Malik Bendjelloul i ett fullsatt Dolby Theatre. Hans oförberedda tacktal kommer att gå till historien: __"Oh boy! Tack till en av de bästa sångarna någonsin: Rodriquez!" __

Listan på alla vinnarna hittar du här >>>

Han gick helt oförberedd upp till Ben Affleck på scenen utan någon liten fusklapp i innerfickan. Om det är sant så lutar vi oss bara tillbaka och känner “vilken man!” De flesta känns väldigt förberedda och vi-som-aldrig-kommer-att-ta-emot-en-Oscarstatyett brukar skämta om utdragna tacktal. Malik Bendjelloul klev upp på scenen och sa “Oh boy…” Och vi säger, “Oh boy Malik Bendjelloul – vi gillar dig!”

Se alla vackra outfits på röda mattan >>>

Måndag, 25. Februari 2013