2013: Årest bästa artister

 • Med klappvänliga "Applause", grymma albumet ARTPOP och sin jet-set-livsstil så är Lady Gaga lätt med på listan.

 • 17-årige Lorde har åldrats som ett fint vin (fast hon inte är gammal nog att dricka ännu). Royals har etsat sig fast på topplistorna och albumet Pure Heroine hyllas världen runt.

 • Med lisettor genom året och med prisbelönta musikvideor som "Gorilla" så gjorde Bruno som sin Mentor Frank Sinatra, he did it his way.

 • Från att ha börjat året med "Started From The Bottom." som blev en meme och ett av årets starkaste slagord till hans extremt populära "wedding song" & "Hold on We're Going Home" så ligger Drizzy bra till inför nästa år.

 • Är det någon som missat Katy Perry's "Roar" i år? Eller hennes huvudroll som Smurfan i "Smurfarna 2"? Hennes album "Prism" debuterade på första plats och sålde 286,000 exemplar i första veckan. Katy Perry gjorde 2013 så mycket bättre!

 • Har One Direction ens sovit det här året? Eller har de varit "up all night"? 2013 så firade 1D tre år som band samtidigt som de släppte en 3D-film och och ett nytt studioalbum. 1D 2013!

 • Kanye West gör lite allt möjligt. Rappar, producerar, designar. I år har han gjort lite av allt med sin nya platta Yeezus, sitt barn North West och sin förlovning med Kim Kardashian. Sen gjorde han även "Bound 2" ;). 2013 stavas WEST.

 • Justin Timberlake gjorde en comeback med albumet The 20/20 Experience och hann även med en kort reunion med 'NSync. Sen drog han på turné med självaste Jay-Z. Bra jobbat!

 • 6 miljoner sålda plattor och sex veckor på topplistorna med låtar som "Thrift Shop" och "Can't Hold Us" så var verkligen 2013 Macklemore & Ryan Lewis år.

 • Det är lätt att vara efterklok. Speciellt när man tänker på hur mycket tid man spenderade att tänka på "a-POP-calyptic" striden mellan Katy Perry & Lady Gaga. Helt plötsligt travade Miley in som en "Wrecking Ball" med tungan utanför munnen och rumpan i vädret och förändrade allt. Miley Cyrus är utan tvekan årets popdrottning.

 • Most popular videos

  Vi har listat årets absolut bästa artister. Se resultatet här!

  10. Lady Gaga

  Med klappvänliga “Applause”, grymma albumet ARTPOP och sin jet-set-livsstil så är Lady Gaga lätt med på listan.

  9. Lorde

  17-årige Lorde har åldrats som ett fint vin (fast hon inte är gammal nog att dricka ännu). Royals har etsat sig fast på topplistorna och albumet Pure Heroine hyllas världen runt.

  8. Bruno Mars

  Med lisettor genom året och med prisbelönta musikvideor som “Gorilla” så gjorde Bruno som sin Mentor Frank Sinatra, he did it his way.

  7. Drake
  
Från att ha börjat året med “Started From The Bottom.” som blev en meme och ett av årets starkaste slagord till hans extremt populära “wedding song” & “Hold on We’re Going Home” så ligger Drizzy bra till inför nästa år.

  6. Katy Perry
  
Är det någon som missat Katy Perry’s “Roar” i år? Eller hennes huvudroll som Smurfan i “Smurfarna 2”? Hennes album “Prism” debuterade på första plats och sålde 286,000 exemplar i första veckan. Katy Perry gjorde 2013 så mycket bättre!

  5. One Direction

  Har One Direction ens sovit det här året? Eller har de varit “up all night”? 2013 så firade 1D tre år som band samtidigt som de släppte en 3D-film och och ett nytt studioalbum. 1D 2013!

  4. Kanye West

  Kanye West gör lite allt möjligt. Rappar, producerar, designar. I år har han gjort lite av allt med sin nya platta Yeezus, sitt barn North West och sin förlovning med Kim Kardashian. Sen gjorde han även “Bound 2” ;). 2013 stavas WEST.

  3. Justin Timberlake

  Justin Timberlake gjorde en comeback med albumet The 20/20 Experience och hann även med en kort reunion med ’NSync. Sen drog han på turné med självaste Jay-Z. Bra jobbat!

  2. Macklemore & Ryan Lewis
  
6 miljoner sålda plattor och sex veckor på topplistorna med låtar som “Thrift Shop” och “Can’t Hold Us” så var verkligen 2013 Macklemore & Ryan Lewis år.

  1. Miley Cyrus

  Det är lätt att vara efterklok. Speciellt när man tänker på hur mycket tid man spenderade att tänka på “a-POP-calyptic” striden mellan Katy Perry & Lady Gaga. Helt plötsligt travade Miley in som en “Wrecking Ball” med tungan utanför munnen och rumpan i vädret och förändrade allt. Miley Cyrus är utan tvekan årets popdrottning.

  Tisdag, 10. December 2013