MTV väljer Göteborg

Göteborg är förknippat med stora musikhändelser som Ullevi och Way out West men också flera andra festivaler och konserter i olika genrer. Nu höjer vi trycket ännu mer när MTV har valt Göteborg för sin konsertupplevelse och TV-show MTV World Stage. To

Göteborg är förknippat med stora musikhändelser som Ullevi och Way out West men också flera andra festivaler och konserter i olika genrer. Nu höjer vi trycket ännu mer när MTV har valt Göteborg för sin konsertupplevelse och TV-show MTV World Stage.

Torsdagen 21 juni, en av årets ljusaste nätter, intar den internationella konserten Götaplatsen i centrala Göteborg för en stor gratiskonsert. Konserten kommer sedan att sändas på MTV-kanaler över hela världen och når ca 550 miljoner (det stämmer, vi snackar miljoner) hushåll.

Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, har en skön inställning till musik och säger om beslutet att MTV World Stage tar plats i staden:
__– Musik bygger broar mellan människor och detta blir helt säkert en fantastisk upplevelse där alla ska känna sig välkomna. Både göteborgare och tillfälliga gäster.
__
Svenska MTV är ju förstås glada och stolta över att World Stage kommer till vår hemmaplan, Mattias Behrer säger:
– Göteborg är en fantastisk svensk sommarstad med närhet till skärgården som gör sig bra i internationella TV-rutor. Det är alltså en perfekt stad för den största midsommarförfesten i svensk historia. Det är årets längsta natt och skulle det vara molnigt står vi för internationell stjärnglans.

Vilka artister som uppträder kommer att bli klart under våren, så håll koll på kanalen, mtv.se, facebook, twitter och överallt där vi finns. Har du möjlighet ska du förstås redan nu planera in en lång kväll och natt i underbar festivalanda den 21 juni!

Se tidigare World Stage konserter här!

Tisdag, 24. April 2012