Kate Winslet är trött på Titanic

Filmen om Titanic visades på bio 1997, den har blivit en riktig klassiker och regissören James Cameron ville ta den ett steg vidare in i 3D-världen (eller ville han tjäna ännu mer pengar?) Den 4 april har Titanic som 3D-film premiär, samma film fast i 3D

Filmen om Titanic visades på bio 1997, den har blivit en riktig klassiker och regissören James Cameron ville ta den ett steg vidare in i 3D-världen (eller ville han tjäna ännu mer pengar?) Den 4 april har Titanic som 3D-film premiär, samma film fast i 3D så vi får återigen uppleva Kate Winslet och Leo DiCaprios kärlekshistoria fast den här gången kommer vi nästan att kunna ta på halsbandet, isbitar och kanske får vi känslan av att få vatten över oss?

Kate Winslet fick sitt genombrott med filmen Titanic och har levt med Celine Dions “My Heart Will Go On”, som är filmens ledmotiv sedan, 1997. “Like throwing up.” Så beskriver hon att det känns när hon hör låten. “Nej så ska jag inte säga,” lägger hon till och funderar lite på svaret innan hon sammanfattar: “Nej, ärligt talat känns det som jag måste kräkas.”

“Jag önskar att jag kunde säga ‘Åh, lyssna nu allihop! Det är Celine Dions låt!’ Men jag kan inte”, erkänner Winslet. Hon förklarar att varenda gång hon går in i en bar eller en restaurang med en pianist så ser dom alltid chansen att få spela “My Heart Will Go On”. Hon är ironisk och säger att det är spännande att folk överraskar henne så genom att spela den låten. Hon har till och med blivit ombedd att sjunga låten själv fast hon aldrig har gjort det. “Nej, jag gör inte det” De bara fortsatte, “Kom igen, det blir kul!” “Nej, det blir verkligen inte kul. Inte alls. Jag gör det inte.”

Men det är inte bara ledmotivet som jagar henne, så fort hon ska gå ombord på en båt skämtar alltid folk runtomkring. “__Ärligt talat, när jag går ombord på båtar nuförtiden så säger jag ’No jokes. OK? No jokes. Can we just move on from hat? And if you hav any jokes, lät´s just get hem out of the way right now. Thank you. Anyone? Jokes, jokes? OK, movin on.”__ Och sen skämtar de i allafall berättar Winslet. Det vanligaste är att man ber henne ställa sig i fören så de kan få göra den klassiska scenen tillsammans med henne, den där Winslet och Leonardo DiCaprio står längst fram och lutar sig ut. Men då svarar hon bara “Åh den! Jamenvisst, det är mitt party-trick. Kom igen, ta med din mormor.”

Winslet förstår dock sin publik och att de blivit tagna av filmen, nu när den går upp som biofilm igen kan den nå en ny generation. Om att den är i 3D säger hon: “Det är väldigt annorlunda och mycket mer närvarande. Det är större – jag vet det är svårt att tro – men det är det och det känns verkligen som att du är med i den.”

Titanic i 3D har premiär den 4 april, fartyget Titanic som filmen handlar om sjönk den 14 april så när vi ändå har väntat så här länge på en 3D-version tycker vi att det hade varit grymt med en premiär på 100-årsdagen av jungfruresan.

Här kan du se videon "My heart will go on" med Celine Dion

Fredag, 30. Mars 2012