Hungerspelen

Hungerspelen är den film som är mest omtalad just nu, premiären är ikväll (23 mars) och vi funderar på hur förberedd du är på den här premiären? Om du har läst Suzanne Collins böcker så förstår du att det kommer att bli blodbad på bioduken och det bästa d

Hungerspelen är den film som är mest omtalad just nu, premiären är ikväll (23 mars) och vi funderar på hur förberedd du är på den här premiären? Om du har läst Suzanne Collins böcker så förstår du att det kommer att bli blodbad på bioduken och det bästa du kan göra är att vara väl förberedd och kvicktänkt. Det kan bli skillnaden mellan överlevnad eller att få sitt ansikte demolerat av en mutant.

Hungerspelen är en filmatisering av de populära böckerna med samma namn av Suzanne Collins (original titel: Hunger Games). Handlingen utspelar sig i framtiden där det bara handlar om en enda sak – att hålla folket i schack. Varje år utspelar sig hungerspelen, det är årets största mediala händelse. Man lottar ut två ungdomar mellan 12 och 18 år som får delta i tävlingen. De som ska tävla ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer och sedan börjar spelet där endast en kan vinna. Så långt låter väl allt okej men den som vinner är också den enda som överlever.

Den mörka historien handlar om Katniss Everdeen (spelas av Jennifer Lawrence) som är 16 år. Hon älskar och beskyddar sin lillasyster Prim som är 12. När Prims namn dras i lottningen får Katniss panik och tar Prims plats i hungerspelen. Katniss tränas av den fd mästaren Haymitch Abernathy (spelas av Woody Harrelson) för att spetsa till hennes instinkter att döda. För att överleva Hungerspelen måste den unga tjejen träna alla färdigheter inför det stora slutspelet.

Gillar du att twittra eller följa diskussioner på twitter så kan du följa Hungerspelen här: ‪@TheHungerGames‬

Här kan du se flera intervjuer med skådespelarna i filmen. Här svarar skådespelarna på frågor bl a från twitter.Copyright: MTV

Fredag, 23. Mars 2012