Recept: Bao Bun Burger

Lär dig laga Brothers Green: EATS! Bao Bun Burger. Här är receptet...

Bao Burger:
4 klyftor vitlök
2 röda chili
1,5 cm färsh ingefära
5 salladslök
1,5 dl koriander
¼ gullök
250 g fläskkött
250 g nötkött
250 g färska räkor
250 g kycklingfilé
1 wonton
Bakplåtspapper

Fyllning:
1 fläskfilé
½ msk salt
1 matsked fem kryddor, delas i två
½ dl soja
½ kopp risvinsvinäger
1 kopp ketchup
2 msk farinsocker
1 msk Sriracha (Finns på asiatiska livsmedelsbutiker)
1 kopp melass (sockerprodukt)
1 tsk. sesamolja
2 brioche (eller andra liknande vetebullar)

Grönsaker:
1 bok choy
6 shiitakesvamp
2 msk. soja sås
1 tsk. sesamolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk. risvinseddike

Crunch
Ankhud
2 wontons

Gör så här:
1. Ta fram en matberedare, tillsätt vitlök, chili, ingefära, salladslök, koriander och lök. Blanda. Lägg till köttet och blanda tills du har en fin köttfärsblandning.
2. Värm stekpannan och olja pannan. Forma tre tunna hamburgare på ett bakplåtspapper. Vänd stekpannan och tillaga köttet är brynt på båda sidorna. Sätt hamburgaren över ett wontonpapper och vik över, stek sedan på båda sidorna igen.

Värm ugnen till 250° (normal tempratur). Hetta upp en stekpannan med olja.
1. Strö in köttet i salt och tilssät en halv sked 5-kryddsblandning. Stek den i pannan och bryn det på alla sidor. Placera sedan köttet i ugnen och låt steka i ytterligare 20 minuter.

2. Blanda soja, risvinsvinäger, ketchup och resterande 5-kryddsblandning, farinsocker, Sriracha, melass och
sesamolja i en stekpanna. Koka upp och låt den svalna.

3. Skär den kokta fläskfilé i små bitar och vänd ner i såsen. Ställ den åt sidan.

Grönsaker:
Hacka bok choy, shiitake och vitlök. Stek den i en het panna, och avsluta med ett stänk lite soja, sesamolja risvinsvinäger över grönsakerna.

Crunch:
Stekt ankhuden och dina 2 wontons tills de är knapriga.
Placera dem på några pappershanddukar och strö lite salt på toppen.

Servering:
1. Värm bullarna i en mikrovågsugn i 20-30 sekunder.
2.Gör ett snitt i bullarna och fyll dem med köttet.
3. Lägg på grönsaker, crunch och färsk koriander. Häll lite hoisinsås över fyllningen och toppa det med ditt andra bröd. Sen är det bara att hugga in.

>>> Fler recept från programet hittar du här! Brothers Green ser du på söndagar klockan 20:30 på MTV.

Söndag, 19. April 2015