MTV Push: DNCE

Joe Jonas nya band DNCE är månadens MTV Push!

DNCE bildades sommaren 2015 med Joe Jonas som frontman, gitarristen JinJoo, basisten/keyboardisten Cole Whittle och trummisen Jack Lawless.

Joe Jonas, som tidigare var medlem i Jonas Brothers, berättar att han länge tänkt på att starta ett annorlunda pop-projekt inspirerat av funk och R&B som Earth, Wind & Fire och Hall & Oates.

“Jag har haft den här visionen i fem eller sex år, men det tog lite tid att trycka på reset-knappen och ta reda på vad jag ville göra”, säger Joe Jonas.

Så fort de började spela tillsammans hade bandet en tydlig kemi och sammanhållning. Namnet DNCE har ett lite galet ursprung – enligt Joe Jonas är det näst bästa ordet när du är för full för att stava ‘dance’. Men det ligger även en djupare mening bakom namnet som handlar om att släppta taget om sin självmedvetenhet.

“Det är ofullständigt, det är bristfälligt, men det är fortfarande okej”, säger JinJoo om bandets namn och filosofi. “Du behöver inte vara en bra dansare för att dansa – du kan dansa precis som du vill och ändå ha kul. Det är verkligen det bästa med det hela.”

Håll utkik på push.mtv.tv för exklusiva klipp och intervjuer med DNCE hela månaden!

Tisdag, 01. Mars 2016