För Föräldrar

Mtv.se är en sajt där besökarna kan gratis, "on-demand", titta på olika former av innehåll, t.ex. musikvideos och program från MTV's bibliotek från världen över. Man kan också läsa om våra TV program, programledare, olika artister och mycket annat. Sist men inte minst kan man prenumerera på vårt nyhetsbrev och delta i våra roliga tävlingar med fina priser.

Vilka är Mtv.se till för?
Vi riktar oss till människor som tycker om musik och underhållning. Mtv.se är dock i huvudsak en svensk sajt, så huvudspråket är svenska och vi riktar oss främst till den svenska publiken. Det kan dock förekomma innehåll på engelska som är producerat av MTV i andra länder än Sverige, såsom t.ex. England och USA.

Är det ett säkert ställe för mina barn?
Mtv.se är precis som större delen av internet, öppen för alla, med både fördelar och nackdelar. Även om det mesta av materialet på Mtv.se är trevligt, roligt och underhållande, kan det dock även finnas visst material som av vissa kan upplevas som olämpligt, t.ex. vissa delar av vissa musikvideos. Mtv.se är ju dock öppet för alla som en "on-demand-tjänst", och därmed tillgängligt på alla tider, vilket gör att det är svårt att styra vem som tittar på materialet och vid vilken tidpunkt (jämfört t.ex. med TV där man kan välja att endast sända vissa program på vissa tider). Vi på Mtv.se gör dock alltid en helhetsbedömning av det material vi lägger upp på sajten och om vi bedömer visst material i sin helhet vara tillräckligt olämpligt så lägger vi inte upp det.

Är mina barns personliga info säker på Mtv.se?
Ja! Inga av de uppgifter som vi får, som t.ex. epostadresser, lämnas ut till obehöriga. Enbart personal på MTV som kan se denna information.

Varför frågar ni efter mitt barns e-postadress och i vissa fall telefonnummer och födelseår?
För att kunna motta vårt nyhetsbrev måste man ha en e-postadress. För att kunna vara med i våra tävlingar, d.v.s. för att kunna motta ett eventuellt pris, måste vi kunna meddela vinnaren om att just han eller hon vunnit. Då behöver vi antingen en e-postadress eller ett telefonnummer. I vissa av våra tävlingar måste man även vara över 18 år för att kunna motta priset (t.ex. konsertbiljetter) och då behöver vi veta när ditt barn är fött.

Som nämnts ovan är dock samtliga uppgifter som vi samlar in från våra användare skyddade för obehöriga, och det är bara personal på MTV som kan se informationen.

Kostar det någonting att använda Mtv.se?
Det är helt gratis att använda Mtv.se.

Varför förekommer det reklamsnuttar på Mtv.se?
Eftersom Mtv.se är gratis för användarna måste den finansieras på annat sätt. Ett sådant sätt är att låta företag annonsera på sajten. Vi försöker dock alltid i möjligaste mån se till att sådana annonser läggs upp på ett lämpligt sätt utan att inverka negativt på vår sajt.

Ditt ansvar som förälder
Precis som i verkliga livet har du som förälder ett ansvar för ditt barn och dennes välbefinnande och uppfostran när han eller hon är ute på internet. Försök så mycket som möjligt att engagera dig i ditt barns användande av internet och be honom eller henne förklara vad man gör och hur det fungerar om du inte förstår. Man kan också fråga hur han eller hon mår efter en stunds surfande och hur han eller hon upplever internet och vad som barnet sett och hört på Internet eller vad som sägs på olika chattar.

I övrigt gäller detsamma som i verkliga livet:
...i chattar ska man tänka på vad man säger, till vem och hur man säger det,
...man ska inte lämna ut sitt namn, telefonnummer, adress eller personnummer till någon man träffat på internet eller så att vem som helst kan se det
...känner man sig misstänksam mot någon, eller om någon beter sig dumt skall man alltid undvika denna person och vara på sin vakt.

Berätta för ditt barn att man inte ska träffa folk man bara chattat med. Att träffa en internet-kontakt innebär alltid en risk och kan utgöra fara för ditt barns personliga säkerhet. Om ditt barn ändå vill träffa sin chatt-kompis se till att de pratat med varandra på telefon först, att du vet var de skall ses, att denna plats är offentlig med många människor runt omkring och att ditt barn alltid har med sig en annan, vanlig kompis hela tiden. Du kan även be att få tala med chatt-kompisen själv på telefon först.

Vårt Föräldrasamtycke
Klicka här för att komma till vårt Föräldrasamtycke där du kan meddela oss om du samtycker till ditt barns användande av våra tjänster.

Kontakta oss!
Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss på MTV så kan du skicka ett meddelande på den här adressen: info@mtv.se.