Get to know: Gabriel Gassi

Gabriel Gassi berättar om sin nya musikvideo, var han får inspiration och det mest otippade han har på sin spellista.

Gabriel Gassi blev först känd för sina drömmiga remixar på svenska artister.

2016 tog han steget ut som soloartist med låten 'Street Phone' och sedan dess har han släppt flera framgångsrika singlar, däribland 'Weekend' som i skrivande stund fått över två miljoner streams.

Idag släpps musikvideon till hans nya singel 'Moonlight Chaser', en somrig R&B-inspirerad pop-pärla garanterad att välta vilket dansgolv eller förfest som helst.

Kolla in vår intervju med Gabriel Gassi här nedan.

Hej Gabriel, vad gör du idag?
Hej! Imorse drack jag kaffe till den färdiga versionen av min nya singel ’Splish Splash Splush’ i vardagsrummet. Efter det bjöd en kompis mig på lunch och tvspelshäng hemma hos sig.

Hur skulle du beskriva din musik?
Jag skulle beskriva min musik som en stor poparena där dancehall möter emo och nittiotalet möter framtiden.

Var hittar du inspiration till dina låtar?
Överallt! Ofta genom självupplevda scenarion, tankar, känslor eller minnen – men även via filmer, böcker och tv-spel – och såklart bara genom att lyssna på annan musik.

Vilket har varit det största ögonblicket i din karriär hittills?
Mycket har hänt som känns värt att nämna, men det kanske största ögonblicket måste vara att min singel ’Weekend’ nådde två miljoner lyssningar i år.

Har du träffat någon artist som du blivit helt starstruck av?
Räknas det att jag såg mig själv i spegeln imorse?? Nej men jag fick en gång chansen att träffa Pigeon från Addis Black Widow. Det kändes häftigt eftersom de är ett av mina absoluta favoritband.

Vad är det mest otippade du har på din spellista?
Jag har så mycket otippat på min spellista, men ‘Nothing’s Gonna Stop Us Now’ av Starship känns väl mest malplace. Ungefär som att kompisens kompis kusins kompis skulle dyka upp oinbjuden på ens fest och man känner bara ”jaha?”.

Idag släpps din musikvideo till 'Moonlight Chaser', kan du berätta lite om den?
Absolut! Videon är inspelad i ett nedlagt klädvaruhus med mina vänner. Rent visuellt bjuder den på både drönarbilder i eftermiddagssol, dansperformance med silkeslakan och färgsprakande visuals projicerade mot lokalens kalla betongväggar. Jag åker hiss och upptäcker varuhusets olika våningar i sällskap av en håv, ett timglas och ett tusenbitarspussel.

Vad ska du hitta på i sommar?
Jag hade planerat att åka till Paris för att skriva musik, men på grund av rådande omständigheter får jag kanske bara köpa med mig en croissant till stockholmsstudion istället. Annars ska jag bada, prova nya glassar samt spela in musikvideon till min nya singel.

Drömfestival att spela på?
Flow Festival, The Crave Festival och såklart någon ny cool streamingfestival.