Get To Know: Lilly Ahlberg

Singelaktuella Lilly Ahlberg berättar om det mest otippade hon har på sin spellista och vilken artist hon blivit mest starstruck av.

Svenska Londonbaserade popundret Lilly Ahlberg släpper idag sin nya singel 'Hurting' - den andra singeln från hennes kommande debutep.

Lilly har på kort tid blivit en av Sverige och UK:s starkaste lysande up-and-coming stjärnor på pophimlen.

2018 släppte hon debutsingeln ’Bad Boys’. Sedan dess har hon hunnit öppna för Andreas Moe, varit featureartist på ’The Moment’ med Sonny Fodera, och nu senast gästat hitproducenterna Sondr (Peg Parnevik, Lenny Kravitz, Ed Sheeran m.fl.) och VIZE på spåret ’Kids’.

Nu är hennes nya singel ’Hurting’ här och vi fick en kort pratstund med henne inför singelsläppet.

Hej Lilly, vad gör du idag?
Hej! Imorse var jag ute och sprang en runda. Älskar att våren sakta börjat smyga fram - tror detta har varit den tuffaste vintern hittills. Ser verkligen fram emot sommaren! Sen har jag bara chillat hemma pga Coronaviruset, lagat mat och kollat massa Netflix.

Hur skulle du beskriva din musik?
Min musik är ganska bred tycker jag, speciellt om man lyssnar på musiken jag inte har släppt än men tänker släppa. Ska man sätta en generell term på det skulle jag säga ”drömmig pop”. Det är viktigt för mig att min musik är skön för folk att lyssna på, och att den får folk att känna saker.

Var hittar du inspiration till dina låtar?
Jag blir mest inspirerad av grejer jag går igenom i mitt liv, men kan också ta inspiration från vänner ifall de går igenom någonting jag vill skriva om.

Vilket har varit det största ögonblicket i din karriär hittills?
Förra sommaren blev jag bokad till ett gig i Ibiza och de flög dit mig och min bästa vän i några dagar. Det var helt galet! Innan det var jag också på en Europaturné med Emma Blackery och fick spela på några väldigt coola ställen.

Har du träffat någon artist som du blivit helt starstruck av?
Jag jobbar extra i en pub, och häromdagen stod jag där bakom baren och Sam Smith sätter sig plötsligt ner framför mig, säger hej och vill beställa en öl. Jag fick panik och sprang iväg. trodde jag var tuffare än så...

Vad är det mest otippade du har på din spellista?
Hmmm, det här är en svår fråga för jag lyssnar på allt möjligt. När jag kollar igenom nu sticker nog ’Sweet Thing’ av Van Morrison ut mest.

Berätta om din nya singel ”Hurting”.
Den handlar om första gången jag dumpade en kille. Hela grejen var så förvirrande för mig så jag skrev ’Hurting’ för att reda ut alla mina känslor och tankar om det.

Hur ser resten av ditt 2020 ut?
2020 blir ett år av mycket ny musik. Jag släpper ju en EP snart men det slutar inte där! Jag har också ett par till samarbeten med andra artister som kommer, och förhoppningsvis några gigs mot slutet av året (ifall allt med Corona lugnar ner sig). Supertaggad på detta året faktiskt!

Lyssna på 'Hurting' här.

Visa det här inlägget på Instagram

HURTING OUT NOW!!! ❤️❤️❤️

Ett inlägg delat av Lilly Ahlberg (@lillyahlberg)