Get to know: Bryce Vine

Vi snackar med Bryce Vine om hans nya singel, inspiration och vilken svensk grupp han lyssnar till på gymmet.

Bryce Vine beskriver sin musik som att ”Blink 182, Kid Cudi och Frank Ocean blev fulla ihop och hade en jam session”.

Den amerikanska artisten, som just nu är ute på sin första Europaturné, har hyllats för sina genreöverskridande låtar. Hans musik rör sig från hiphop till indiepop och punkrock.

Bryce Vine etablerade en fanbase redan 2011 när han var med ”The Glee Project”, ett realityprogram baserat på Ryan Murphys high school-serie.

Sedan dess har han släppt flera framgångsrika singlar, däribland ”Drew Barrymore” som sålt platina och nått över 100 miljoner streams.

I helgen var Bryce Vine på Sverigebesök och vi fick vi en pratstund med honom om hans nya singel "Baby Girl" som släpps på fredag, var han hittar inspiration, hans svenska favoritartister och mer. Kolla in vår intervju här nedan.

Hej Bryce, vad gör du idag?
Jag sitter i vår turnébuss med mitt team på väg till Malmö, efter ett stopp i Köpenhamn. Ganska standard.

Hur skulle du beskriva din musik?
Mitt sound är vad som skulle hända om Blink 182, Kid Cudi och Frank Ocean blev fulla tillsammans och hade en jamsession.

Var hittar du inspiration till dina låtar?
Böcker, filmer, livserfarenheter, även roliga grejer mina vänner säger som jag skriver ner i mobilen.

Vilket har varit det största ögonblicket i din karriär hittills?
Ett av de coolaste ögonblicken var att vara gäst i Kelly Clarksons talkshow och sitta bredvid Jay Leno och Drew Barrymore videochattade med oss för att berätta att hon älskar min låt!

Berätta om din nya singel ”Baby Girl”.
Jag försöker alltid föreställa mig ett ögonblick och en känsla när jag skriver en ny låt. Jag åker Miami ofta på semester och senaste gången jag var där insåg jag att jag inte hade någon klubblåt. Det här är min version av det - något som får människor att röra på sig.

Finns det några svenska artister du brukar lyssna på?
Jag lyssnar på The Hives när jag tränar. Även ”Heartbeats” av The Knife är en av de mest gripande och vackraste låtarna genom tiderna. Tove Lo och Zara Larson är grymma, och Avicii var, och förblir, en legend.

Hur ser resten av ditt 2020 ut?
Jag är mitt i min första Europaturné. Dublin var den första staden jag spelade i och det var en dröm. Jag spelar massor av festivaler fram till sommaren och sedan släpper jag mitt nya, ännu obetitlade, projekt.

FOTO: Jonathan Weiner